Держрезерв планує прийняти на зберігання 1 млн. тонн зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держрезерв планує прийняти на зберігання 1 млн. тонн зерна

Аграрний ринок
103
Державне агентство резерву України планує в 2011 році прийняти на зберігання 1 млн. тонн зерна.
Про це повідомила УНІАН прес-служба агентства з посиланням на слова глави агентства Олексія Лелюка.
Повідомляється, що агентство планує максимально завантажити свої підприємства зерном нового врожаю. На сьогодні завантаження підприємств збільшилася на 60% порівняно з минулим роком.
На думку керівника Держрезерву, дочірні підприємства системи резерву, які працюють із зерновою групою, можуть прийняти на зберігання 1 млн. тонн зернових. "Сьогодні у нас вже зберігається понад півмільйона тонн зерна, це без урахування соняшнику і кукурудзи, урожай яких збирається пізніше", - підкреслив Лелюк. За його словами, після проведеної перевірки готовності основних фондів, всі підприємства Держрезерву повністю готові до прийняття та зберігання зерна. З 24 підприємств системи Держрезерву 22 ДП вже приступили до приймання зерна нового врожаю.
На думку Лелюка, одним з першочергових завдань агентства резерву є системна робота з сільгоспвиробниками для того, щоб переконати аграріїв більш ефективно співпрацювати з нашими державними підприємствами. "Ми поставили перед усіма керівниками ДП системи резерву відповідальне завдання - активізувати роботу з сільгоспвиробниками, переконавши їх у можливостях наших держпідприємств, у високій якості зберігання продукції на наших елеваторах і складах. А також вийти на новий рівень взаємовідносин з місцевою владою, шукати сучасні механізми співпраці для підвищення ефективності роботи підприємств системи резерву", - зазначив Лелюк.
Він також повідомив, що зараз нове керівництво агентства шукає шляхи виведення з кризи двох держпідприємств, що знаходяться на Заході і Сході України, для відновлення їх роботи та подолання кризових явищ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас