Жінки платять більше, ніж чоловіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жінки платять більше, ніж чоловіки

Кредит&Депозит
956
Такий висновок роблять експерти групи компаній EOS за результатами регулярних внутрішніх досліджень для підвищення якості обслуговування клієнтів.
Фахівці німецького офісу EOS Group провели аналіз змін в платіжній дисципліні боржників після телефонних нагадувань. 50 тис. неплатників, чоловіків і жінок, отримали телефонні повідомлення про необхідність сплати боргу. Однак 59% чоловіків продовжували відмовлятися оплачувати рахунки, а відсоток повернень серед жінок підвищився. Боржниками залишилися тільки 54% жінок.
При цьому обсяг середньої простроченої заборгованості у жінок, як правило, більший, ніж у чоловіків. На думку директора компанії "ЕОС України" Олексія Тесленка, причини виникнення боргів у жінок носять в основному психологічний характер.
"Жінки більше схильні до рекламних акцій, більш довірливі і схильні до розтрат. Найчастіше у них відбувається прострочення за товарними кредитами на купівлю побутової техніки та заборгованість за банківськими картками", - відзначає Тесленко.
Що стосується різниці в платіжній дисципліні між чоловіками і жінками, то схожу ситуацію можна спостерігати і в Україні. "Більш недобросовісними позичальниками, як правило, є чоловіки. Колекторам частіше доводиться стягувати з них борги і вдаватися до більш жорстких методів впливу, таких, як виїзди додому або на роботу. Жінки намагаються скоріше позбутися боргів і легше йдуть на контакт", - коментує Олексій Тесленко.
Жінки також більш емоційно сприйнятливі, тому після телефонних нагадувань частіше починають погашати борг.
"Виходячи із загальної кількості боржників та суми заборгованості населення України перед банками (близько 80 млрд грн), різниця в 5% між чоловіками і жінками є істотною", - вважає експерт. Але це досить суб'єктивний показник. Якщо говорити про сім'ю, то кредити в основному оформляють на себе чоловіки, тому і відсоток боржників серед них формально більший. Що стосується методів стягнення, то гендерних відмінностей колектори не роблять. "До всіх боржників ми ставимося однаково, незалежно від статі. Просто жінки починають платити вже на стадії софт-колекшн, отримавши дзвінки і письмові повідомлення. На чоловіків такі методи діють менше і тому стягнення затягується, а відсоток повернень меншає", - підсумував експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас