Інтелігенція Франції вимагатиме скасування Євро-2012, якщо Тимошенко не випустять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтелігенція Франції вимагатиме скасування Євро-2012, якщо Тимошенко не випустять

Кримінал
5532
Група відомих громадських діячів Франції знову вимагає від президента України Віктора Януковича звільнити з-під варти екс-прем'єра Юлію Тимошенко, інакше вони мають намір звернутися до ФІФА з проханням відмовитися від проведення Євро-2012 в Україні.
Відповідне звернення, підписане французькими соціологами, філософами, істориками, письменниками, опубліковано у виданні "Le Nouvel Observateur", текст листа наводиться на сайті партії "Батьківщина" в четвер.
"З урахуванням того, яких зусиль докладає Європейський Союз для поширення цінностей солідарності та терпимості, такий вчинок (арешт Тимошенко - Ред.) ображає почуття кожного справжнього демократа", - зазначають автори звернення, додавши, що вони мають намір представляти "справу Тимошенко" в Європейському суді з прав людини.
Громадські діячі також звернулися з офіційним закликом до верховного представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президенту Європейської комісії Кетрін Ештон (Catherine Ashton) для того, щоб Євросоюз "переглянув статус України в сьогоденні і найближчому майбутньому".
"Якщо всього цього буде недостатньо, щоб змінити вашу позицію щодо цих несправедливих умов укладення вашої співвітчизниці, ми також будемо вимагати від Міжнародної федерації футболу (ФІФА - Ред.) відмовитися від майбутнього Чемпіонату Європи, який за домовленістю має пройти з 8 червня по 1 липня 2012 року на території вашої країни", - заявляють автори звернення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас