Науковці випробовують програму, що передбачає злочини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Науковці випробовують програму, що передбачає злочини

Кримінал
93
Поліцейські американського міста Санта-Круз (штат Каліфорнія) застосували унікальну комп'ютерну програму, що дозволяє передбачати злочини, такі як квартирні крадіжки та викрадення машин.
Програма вже допомогла офіцерам запобігти кільком злочинам і зробити п'ять арештів, повідомляє New York Times з посиланням на представника поліції.
Приміром, пише видання, дві злочинниці були заарештовані на автостоянці у кварталі, котрий нова програма визначила як місце з найбільшою ймовірністю скоєння правопорушень. Одна з них була в розшуку, а в іншої виявлені наркотики, передає РИА-Новости.
Комп'ютерна програма була розроблена групою вчених, включаючи двох математиків, антрополога і кримінолога. Вони використовували дані, надані поліцією Лос-Анджелеса, яка також планує перейти до використання цієї технології незабаром.
Нововведення передбачає, що захисники порядку будуть заздалегідь виїжджати на місця, де найбільш висока ймовірність скоєння злочинів, що допоможе більш ефективно розподіляти і використовувати сили поліції.
В поліції зазначають, що в результаті застосування програми у липні кількість пограбувань знизилася на 27% порівняно з аналогічним місяцем минулого року.
Як зазначає New York Times, оригінальна ідея превентивних заходів поліції привертає все більшу увагу з боку органів правопорядку по всій країні, що протистоять злочинності під час масових бюджетних скорочень.
Розроблена програма заснована на методах передбачення залишкових підземних поштовхів після землетрусів. Вона генерує прогнози щодо найбільш вірогідних місць і часу здійснення злочинів у майбутньому шляхом аналізу і зіставлення правопорушень за останні вісім років. Причому, прогнози щоденно коригуються з урахуванням скоєння нових злочинів і оновлених даних, внесених у програму.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас