Обама вирішив інвестувати в розвиток виробництва біопалива 0,5 млрд дол. за 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама вирішив інвестувати в розвиток виробництва біопалива 0,5 млрд дол. за 3 роки

Енергетика
159
Президент США Барак Обама оголосив у вівторок, що Сполучені Штати мають намір інвестувати $510 млн протягом наступних трьох років у виробництво біопалива для авіації і флоту, а також військового та комерційного транспорту, йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому.
У повідомленні наголошується, що ця ініціатива виходить із загального плану президента щодо зниження залежності США від іноземної нафти. Виконання цього плану покладається на міністерство сільського господарства США, міністерство енергетики та військово-морський флот, сказано в повідомленні.
Ініціатива в галузі біопалива буде управлятися спеціально створеною при Білому домі міжвідомчою робочою групою з біопалива і Радою з сільського господарства, причому кожен з цих органів буде займатися міжвідомчою співпрацею зі зміцнення сільської Америки, йдеться в повідомленні Білого дому.
"Підтримка біопалива не може здійснюватися одним лише урядом. Саме тому ми будемо вести партнерство з приватним сектором, що дозволить нам прискорити розвиток біопалива наступного покоління і допоможе нам продовжувати кроки у напрямку енергетичної незалежності та зміцненні всієї країни", - заявив Обама.
В даний час США витрачають понад $300 млрд на ввезення сирої нафти на рік. "Виробництво внутрішнього джерела енергії надасть безпечну альтернативу імпортованої нафти і зміцнить нашу енергетику і національну безпеку", - йдеться в повідомленні Білого дому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас