Начальника Іллічівського морпорту оголошено в розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Начальника Іллічівського морпорту оголошено в розшук

Кримінал
310
Прокуратура Одеської області оголосила в розшук начальника Іллічівського морського торговельного порту, якого звинувачують у зловживанні службовим становищем.
Слідчий обласної прокуратури розслідує кримінальну справу "за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДП "Іллічівський морський торговельний порт" при укладенні та виконанні договору підряду на проведення будівельних робіт з реконструкції причалу та будівництва берегоукріплення для одного з терміналів порту". Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу прокуратури Одеської області.
Досудовим слідством встановлено, що "колишній начальник ДП "ІМТП " грубо порушував вимоги Закону України "Про здійснення державних закупівель", відповідно до якого умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту пропозиції конкурсних торгів і змінюватися після підписання договору про закупівлю до повного виконання зобов'язань сторонами".
Крім того, його звинувачують у використанні службового становища всупереч інтересам служби в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю, який виступав підрядчиком, для чого "підписав декілька додатків до договору підряду, якими суттєво змінено умови договору".
В результаті цих дій, як зазначають в прес-службі облпрокуратури, "без фактичного виконання зазначеним товариством будівельних робіт на його банківський рахунок портом незаконно перераховано 65 млн. грн., чим завдано істотної шкоди інтересам державної підприємства і викликано тяжкі наслідки".
Нагадаємо, 4 серпня Генпрокуратура України спростувала повідомлення віце-прем'єр-міністра Бориса Колесникова про те, що начальника Іллічівського порту оголосили в розшук.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас