У вересні до ВР надійдуть законопроекти, що посилюють відповідальність за нелегальне працевлаштування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У вересні до ВР надійдуть законопроекти, що посилюють відповідальність за нелегальне працевлаштування

522
У вересні до Верховної Ради будуть внесені законопроекти, якими посилюється відповідальність роботодавця за нелегальну зайнятість працівників. Про це під час прес-конференції сказав голова Державної інспекції з праці Андрій Черкасов, повідомляє кореспондент УНН.
"Нам потрібно прийняти три законопроекти: про відповідальність роботодавця, фізичної особи, підприємства за нелегальну зайнятість, про зміну системи штрафів і про посилення відповідальності за порушення у сфері трудового законодавства, а також про зміну оплати праці", - зазначив Черкасов.
За його словами, у вересні дані законопроекти будуть передані до Кабінету Міністрів з подальшим їх розглядом Верховною Радою.
Черкасов додав, що введення окремих положень законопроектів буде перенесено в часі. "Це, серед іншого, положення про систему штрафів", - сказав він.
Нагадаємо, що влада не має наміру боротися з "конвертними" виплатами та нелегальною зайнятістю лише адміністративними заходами, адже це не має перспектив. Для боротьби з цими явищами будуть залучатися й економічні методи.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас