Пинзеник: На засіданні Кабміну 19 січня 2009 р. "газові директиви" на голосування не ставилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: На засіданні Кабміну 19 січня 2009 р. "газові директиви" на голосування не ставилися

Енергетика
888
На засіданні Кабміну 19 січня 2009 р. "газові директиви" на голосування не ставилися. Про це йдеться в показаннях свідків екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника, зачитаних в Печерському райсуді Києва на засіданні у справі Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
При цьому, на думку Пинзеника, дані директиви на засіданні Кабміну прийняти було потрібно. Раніше суд зачитав свідчення працівника Державної фінансової інспекції Олени Михальської. Вона свідчила, що в результаті підписання контрактів ціна на газ в 2009 р. збільшився на 53,48 дол. (на 29%), що згодом призвело до збитків країни і "Нафтогазу".
Раніше Печерський районний суд м. Києва прийняв рішення викликати екс-Президента України Віктора Ющенка в якості свідка на наступне судове засідання. Крім того, суд постановив змінити порядок допиту свідків та оголосити показання двох свідків: працівника Державної фінансової інспекції Олени Михальської і екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника.
Нагадаємо, раніше в канцелярію суду були подані заяви, згідно яких Михальська і Пинзеник не можуть бути присутніми на засіданні за станом здоров'я і просять оголосити їхні свідчення з досудового слідства. Представник Ющенка подав заяву про те, що екс-Президент в повному обсязі наполягає на своїх свідченнях і просить оприлюднити їх у ході судового засідання.
Раніше повідомлялося, що суд планує допитати Віктора Ющенка сьогодні.
Під час засідання суд вже допитав екс-міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіду.
Не з'явилися сьогодні на засідання захисники Микола Сірий та Олександр Тимошенко. За словами захисника адвоката Юрія Сухова, через надмірно швидкий темп судового процесу захист не має можливості аналізувати попередні засідання. У зв'язку з цим захист прийняв рішення - один із захисників адвокатів не буде присутній на процесі і аналізувати хід судових засідань у робочий час. Суд на місці поставив, що є можливість продовжувати судове засідання без захисників, які не з'явилися.
Вчора Печерський районний суд м. Києва залишив без задоволення клопотання, заявлені через канцелярію суду про взяття Тимошенко на поруки. 11 серпня ц.р. Печерський районний суд м. Києва також залишив без задоволення численні заяви про зміну запобіжного заходу для Тимошенко зі взяття під варту на взяття на поруки.
Екс-прем'єру України інкримінують перевищення службових повноважень при підписанні газового контракту між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" на початку 2009 р. (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). 5 серпня 2011 суд змінив їй запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт, після чого Тимошенко помістили до Лук'янівського СІЗО. Цей крок викликав широкий міжнародний резонанс.
Нагадаємо, в лютому 2001 р., незабаром після відставки з поста віце-прем'єра з ПЕК в уряді Ющенка, Тимошенко також була поміщена до Лук'янівського СІЗО. Тоді її звинувачували у несплаті податків і контрабанді російського газу в Україну під час її управління компанією ЄЕСУ. У березні того ж року Печерський райсуд визнав безпідставними ці звинувачення - і Тимошенко вийшла на свободу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас