Байден порушить питання про підвищення курсу юаня на переговорах у Пекіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Байден порушить питання про підвищення курсу юаня на переговорах у Пекіні

Валюта
236
Віце-президент США Джозеф Байден має намір порушити питання про підвищення курсу юаня на майбутніх переговорах у Пекіні.
Про це, як передає Reuters, повідомила заступник міністра фінансів США з міжнародних питань Лейла Брейнард. За її словами, курс національної валюти Китаю все ще сильно занижений, незважаючи на помітний прогрес, досягнутий в минулому році.
"Китаю потрібно якнайшвидше скоригувати курс юаня, щоб ліквідувати торговельний дисбаланс між США та КНР. Це - необхідна умова для розширення торговельних відносин між країнами", - підкреслила вона. Візит Байдена до Китаю почнеться на цьому тижні. Очікується, що також буде порушено питання про здатність США впоратися з борговою кризою і бюджетним дефіцитом.
Нагадаємо, Китай, який є великим власником американських казначейських облігацій на суму 1,2 трлн дол., розкритикував США у зв'язку зі зниженням рейтингу країни експертами S & P, підкресливши, що розбіжності між республіканцями і демократами в питанні підвищення ліміту держборгу США змусили засумніватися в політичній стабільності країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас