Аналітики Moody's погіршили прогноз зростання ВВП США на II півріччя та 2012р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики Moody's погіршили прогноз зростання ВВП США на II півріччя та 2012р

Казна та Політика
349
Аналітики міжнародного рейтингового агентства Moody's погіршили прогноз зростання реального ВВП США в другому півріччі поточного року з 3,5% до "майже 2%", повідомляє агентство Bloomberg.
Крім того, був погіршений прогноз зростання американської економіки на наступний рік - з 3,5% до "трохи вище 3%".
Згідно із заявою, на початку 2011 року темпи зростання економіки були сильними, а відновлення економіки майже стало самодостатнім. Значним було зростання кількості робочих місць, рівень безробіття падав, а доходи і витрати споживачів збільшувалися. Смуга потрясінь навесні і влітку цього року похитнула ділову довіру, а також довіру споживачів і інвесторів до економіки США.
Зростання цін на бензин і продовольство, а також наслідки землетрусу в Японії завдали серйозної шкоди економіці цієї весни, а проблеми з підвищенням стелі держборгу США та розповсюдження європейської боргової кризи останнім часом були особливо руйнівними. У доповіді відзначається, що довіра, досить крихка після політичних дискусій у Вашингтоні, вже значно підірвана.
Standard & Poor's 5 серпня вперше в історії знизило кредитний рейтинг США з рівня "ААА" до "АА+" з "негативним" прогнозом.
Moody's Investors Service і Fitch Ratings підтвердили кредитні рейтинги США на максимально можливому рівні 2 серпня, коли президент Барак Обама підписав закон про підвищення ліміту держборгу і скорочення держвидатків, що дозволив уникнути технічного дефолту. Проте і Moody's, Fitch і попередили про можливість зниження рейтингу, якщо обіцяні конгресменами заходи бюджетної консолідації не будуть реалізовані, а економічна ситуація погіршиться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас