Суд заборонив трансляцію процесу над Мубараком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив трансляцію процесу над Мубараком

Кримінал
181
Суд в Каїрі заборонив вести телевізійну трансляцію процесу над колишнім президентом Єгипту Хосні Мубараком, відстороненим від влади після масових народних виступів на початку 2011 року
Крім цього суд вирішив об'єднати справи Мубарака і колишнього міністра внутрішніх справ Хабіба аль-Адлі, якого звинувачують у загибелі єгиптян при розгоні демонстрацій. Про об'єднання справ клопотали адвокати сімей загиблих, передає Лента.ру.
Наступне судове засідання призначене на 5 вересня. На ньому будуть заслухані доводи представників обвинувачення. Разом з Мубараком перед судом постане і аль-Адлі.
Суд над Мубараком, який правив Єгиптом впродовж 29 років, розпочався 3 серпня. Колишній президент Єгипту звинувачується в перевищенні повноважень і зловживанні владою, а також у причетності до загибелі демонстрантів під час багатотисячних акцій протесту в січні-лютому 2011 року. Мубарак офіційно відмовився визнати себе винним.
Останнім часом стан 83-річного політика істотно погіршився, безпосередньо до початку судового засідання він був в лікарні. На перше засідання він був доставлений на медичній кушетці, оскільки стан здоров'я не дозволяв Мубараку сидіти або стояти.
Поява Мубарака в суді спровокувала вуличні виступи противників і прихильників колишнього президента Єгипту. Як відзначає "Аль-Арабія", 15 серпня під час трансляції засідання відбулося кілька сутичок між учасниками демонстрації на підтримку Мубарака і єгиптянами, що підтримують звинувачення на адресу політика. На забезпечення порядку до будівлі суду було стягнуто близько п'яти тисяч поліцейських.
Хосні Мубарак пішов у відставку 11 лютого 2011 року, влада в Єгипті перейшла до тимчасової ради збройних сил, до складу якої входить ряд чиновників зі складу уряду Мубарака. Він був заарештований разом з двома своїми синами 13 квітня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас