Із США продовжується відтік капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із США продовжується відтік капіталу

Валюта
1301
Відтік капіталу з США в червні цього року склав 29,5 млрд дол, повідомило сьогодні Міністерство фінансів країни в щомісячному звіті з руху капіталу через кордон. Представлений показник виявився меншим за переглянутий травневий (-48,8 млрд дол), проте відтік фіксується вже два місяці поспіль.
При цьому основні власники держоблігацій Мінфіну США змінили свою участь в них досить незначно. Найбільший з них - Китай - за місяць докупив treasuries на 5,7 млрд дол, що є порівняно невеликим обсягом на тлі сукупного фонду американських облігацій у китайських засіках (1,165 трлн дол). Майже не змінився обсяг у Японії, скоротила свою частку на 1,4 млрд дол (до 911 млрд дол) і у Великобританії (з 346,8 млрд дол в травні до 349,5 млрд дол в червні).
Також Росія продовжила курс на позбавлення treasuries, "скинувши" за червень 5,4 млрд дол. Оскільки обсяг змісту американських облігацій у Росії в 10 разів менший за китайський (тепер уже 109,8 млрд дол), дана сума цілком може вважатися вагомою. Скорочення обсягів інвестицій в держоблігації США триває з жовтня минулого року, і відтоді РФ продала їх на 66,5 млрд дол.
Примітно, що статистика за травень і червень відображає динаміку руху капіталу з США в момент, коли була досягнута стеля держборгу (травень). За ним пішла відома політична криза (червень), коли республіканці і демократи на тлі розбіжностей не могли домовитися про збільшення держборгу. Більш ніж цікавою обіцяє бути статистика за липень, коли криза, яка загрожувала дефолтом, досягла свого піку, проте її Мінфін випустить лише через місяць.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас