У Каліфорнії викрали малюнок Рембрандта вартістю 250 тис. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Каліфорнії викрали малюнок Рембрандта вартістю 250 тис. дол

Кримінал
143
У Каліфорнії в неділю викрадений малюнок знаменитого голландського художника Рембрандта ван Рейна. Викрадену роботу живописця "Вирок" (The Judgment) фахівці оцінюють приблизно в 250 тис. дол, передає Associated Press. Уточнюється, що зловмисники винесли малюнок з виставки, влаштованої в готелі Ritz-Carlton у південній Каліфорнії.
Злочинцям вдалося відвернути куратора заходу у виставковому залі. Щоб з'ясувати, як саме був викрадений малюнок, поліція вивчає записи камер відеоспостереження. Художня виставка в готелі була організована Інститутом Лінеаріса, розташованим в Сан-Франциско.
Відзначимо, що експерти і колекціонери цінують не тільки картини Рембрандта, але і його малюнки, особливо пізні роботи, виконані тростинним пером. Усього за своє життя Рембрандт створив близько 350 картин, більше 100 малюнків і близько 300 офортів.
Рембрандт жив у Голландії в XVII столітті. Він вважається великим майстром світлотіні. Найбільш відомі його роботи - "Юда, який повертає тридцять срібняків", "Даная", "Нічний дозор", "Повернення блудного сина", "Сіндіка", а також ряд портретів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас