В Росії закрили справу проти української бібліотеки в Москві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії закрили справу проти української бібліотеки в Москві

180
Кримінальну справу проти Бібліотеки української літератури в Москві і її директора Наталії Шаріної закрито, пише Українська правда з посиланням на прес-службу МЗС України.
"Поважаючи незалежність російської правоохоронної системи та органів юстиції, офіційний Київ послідовно доводив російським партнерам необхідність збереження та розвитку важливого осередку української культури та освіти в столиці Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.
"Російські судові органи поставили крапку в цій ситуації, закривши кримінальну справу проти Бібліотеки української літератури в Москві і її директора Наталії Шаріної", - зазначили в МЗС.
Як відомо, кримінальну справу стосовно бібліотеки було порушено у зв'язку з нібито поширенням літератури "екстремістського характеру".
"За результатами проведеного слідства правоохоронними органами Росії не виявлено жодних ознак наявності подібної літератури в бібліотеці і складу злочину в діях її директора", - сказано в повідомленні.
Також суд зобов'язав російські правоохоронні органи повернути бібліотеці книги і сервери, які були вилучені в процесі слідства, а для директора бібліотеки "мають бути створені умови для реабілітації нею свого доброго імені", повідомила прес-служба.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас