Янукович доручив розробити план запобігання наслідкам нестабільності на світових фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович доручив розробити план запобігання наслідкам нестабільності на світових фінансових ринках

Казна та Політика
250
Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову та голові Національного банку Сергію Арбузову до 19 серпня розробити узгоджений план заходів щодо запобігання негативним наслідкам нестабільної ситуації на світових фінансових ринках.
Даний план заходів, зокрема, має бути спрямований на зменшення доларизації економіки, заміщення імпорту товарами вітчизняного виробництва, підвищення привабливості безготівкових розрахунків.
Також Янукович доручив Азарову і Арбузову постійно моніторити ситуацію на українських фінансових ринках, зокрема оцінювати вплив на них негативних тенденцій, які відбуваються на міжнародних ринках.
Янукович також доручив посилити взаємодію НБУ і уряду, зокрема в проведенні узгодженої політики, спрямованої на забезпечення в країні економічного зростання.
Крім того, Президент доручив голові НБУ до 1 вересня прийняти дієві заходи, в тому числі опрацювати питання про доцільність вдосконалення нормативно-правових актів з питань здійснення валютообмінних операцій, з метою недопущення зловживань на українському валютному ринку, а також опрацювати питання і прийняти рішення про проведення Нацбанком комплексу заходів, спрямованих на стимулювання кредитних операцій комерційними банками реального сектора економіки.
Крім цього, Президент доручив голові Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Дмитру Тевельову до 1 вересня провести аналіз чинних нормативно-правових актів та в разі доцільності внести до них зміни з урахуванням нестабільної цінової ситуації на світових фондових ринках з метою недопущення дестабілізації вітчизняного фондового ринку.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає непростою і тривожною ситуацію на світових фінансових ринках.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас