Нацбанк Таджикистану провів валютну інтервенцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Таджикистану провів валютну інтервенцію

Валюта
336
Національний Банк Таджикистану (НБТ) для врегулювання ситуації з дефіцитом доларів у країні на поточному тижні провів валютну інтервенцію, повідомив РИА Новости представник прес-центру НБТ.
"Завдяки інтервенції ринковий курс одного долара в обмінних пунктах з 4,89 сомоні в середу знизився у четвер до 4,81 сомоні", - сказав співрозмовник агентства.
При цьому він не повідомив, на яку суму була проведена інтервенція. "Економіка диверсифікує свої валютні активи з однієї валюти на іншу, і потреба в доларах росте", - сказало джерело.
У квітні - травні поточного року Нацбанк також провів валютну інтервенцію в 22 млн доларів, використовуючи золотовалютні запаси країни.
Валютну інтервенцію в кінці квітня – на початку травня НБТ пояснив сезонним відтоком трудових мігрантів і переважанням імпорту над експортом.
На п'ятницю офіційний курс долара, встановлений центробанком Таджикистану, складає 4,73 сомоні, що на 6 пунктів вище за показник на початок серпня, в обмінних пунктах - на 10 пунктів (10 дірамів). За даними Нацбанку, курс євро складає зараз 6,75 сомоні за євро, що на 5 дірамів вище показника на початок місяця. Курс російського рубля відносно сомоні складає на п'ятницю 0,16 сомоні за один російський рубль.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас