Кожен, хто обробляє більше 100 га ріллі, за рік повинен оформити проект землеустрою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен, хто обробляє більше 100 га ріллі, за рік повинен оформити проект землеустрою

Аграрний ринок
512
"Керівники сільгосппідприємств, фермери, які мають у обробці більше ста гектарів ріллі, повинні до 1 січня 2012 року розробити проекти землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь. Неприпустимо те, що таких проектів на даний момент розроблено по кілька десятків на регіон, а має бути набагато більше", - зазначив заступник Голови Держземагентства Микола Калюжний під час перебування з робочою поїздкою в Донецьку, повідомили в прес-службі КМУ.
"Кожен з голів сільськогосподарських підприємств та фермерів сподівається, що Верховна Рада в черговий раз відкладе введення штрафних санкцій за невиконання цієї норми закону ще на рік. Цього не буде. Вже підготовлений законопроект "Про державну підтримку збереження та відновлення родючості ґрунтів", яким передбачено економічне стимулювання сільгосптоваровиробників до виконання природоохоронних заходів та забезпечення відновлення і поліпшення стану українських ґрунтів. Також працюватиме виїзна сертифікована лабораторія, яка стежитиме за охороною земель", - зазначив заступник Голови Держземагентства України.
Нагадаємо, Кабмін своєю постановою збільшив коефіцієнт розрахунку нормативної грошової оцінки земель товарного виробництва в 1,7 рази. Якщо на сьогоднішній день гектар ріллі в середньому коштує 11,8 тис. гривень, то з наступного року ціна зросте до 22 тис. гривень. Відповідно вдвічі зросте і орендна плата за використання земельних паїв - в середньому до 700 гривень за гектар.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас