Комісія назвала 11 винних у вибуху шахти Ахметова. 5 з них - мертві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія назвала 11 винних у вибуху шахти Ахметова. 5 з них - мертві

Енергетика
835
Згідно з рішенням урядової комісії, до групового нещасного випадку в СП "Шахтоуправління "Суходольська-Східна" ПАТ "Краснодонвугілля" призвели порушення Закону України "Про охорону праці", "Правил безпеки у вугільних шахтах", "Єдиних правил безпеки при підривних роботах", "Інструкції з користування струсним підривом у вугільних шахтах України", посадових інструкцій співробітників.
Висновок експертної комісії сьогодні, 12 серпня 2011 року, опублікувала Державна служба промислової безпеки.
Правила безпеки порушили 5 осіб з числа загиблих у результаті вибуху.
Зокрема, це виконуючий обов'язки помічника начальника дільниці ПР-2, СП "Шахтоуправління "Суходольська-Східна" ПАТ "Краснодонвугілля", заступник механіка, майстер гірського дільниці ВТБ, майстер-підривник і заступник начальника ділянки.
До числа причетних до трагедії віднесено також начальника дільниці, начальника дільниці ВТБ, начальника зміни виробничої служби, головного інженер СП "Шахтоуправління "Суходольська-Східна", заступника директора з охорони праці СП "Шахтоуправління "Суходольська-Східна", директора СП " Шахтоуправління "Суходольська-Східна" головного енергетика і головного механіка ПАТ "Краснодонвугілля".
Їх звинувачують у ослабленні контролю роботи підлеглих.
Враховуючи ступінь відповідальності кожного за допущені порушення вимог законодавства, урядова комісія вважає за необхідне звільнити від займаних посад у визначеному законом порядку шістьох працівників СП "Шахтоуправління "Суходольська-Східна" ПАТ "Краснодонвугілля".
Нагадаємо, на шахті "Суходольська-Східна" в Луганській області 29 липня 2011 р. стався вибух, в результаті якого загинули 28 осіб.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас