Загиблій в ДТП за участю віце-президента компанії "Лукойл" висунули звинувачення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загиблій в ДТП за участю віце-президента компанії "Лукойл" висунули звинувачення

Кримінал
1944
Співробітниці Наукового центру акушерства Ользі Александріній, загиблій в ДТП за участю віце-президента компанії "Лукойл" Анатолія Баркова, заочно висунули звинувачення в порушенні правил дорожнього руху. Про це повідомляється на сайті адвокатської колегії "Трунов, Айвар і партнери".
Постанова про притягнення як обвинуваченої вручена офіційному представнику Александріної - її батькові Сергію Александріному. Одночасно відхилено всі клопотання адвокатів про повторні і незалежні експертизи, застосування детектора брехні та перевірку записів камер відеоспостереження. З адвоката Людмили Айвар та Сергія Александріна взяли підписки про нерозголошення.
Тим часом адвокати заявили відвід слідчому - вони вважають, що він особисто зацікавлений у результаті справи. На думку адвокатів, слідчий відчуває неприязнь до Александріних після того, як якісь люди, які співчувають загиблим, пошкодили його особистий автомобіль.
Машини Александріної і Баркова зіткнулися на Ленінському проспекті в Москві 25 лютого 2010 року. Александріна загинула, також померла її родичка і колега Віра Сидельникова, яка перебувала на пасажирському сидінні. Барков, його водій і охоронець майже не постраждали.
Восени 2010 року Мосміськсуд визнав винуватицею аварії Александріну і закрив справу у зв'язку з її загибеллю. Однак родичі загиблих оскаржили це рішення в Європейському суді з прав людини. Крім того, вони звернулися до Конституційного суду РФ зі скаргою на норми КПК, згідно з якою справу, фігурант якої помер, закривають без суду. У липні 2011 року КС погодився, що родичі загиблого обвинуваченого мають право за бажання довести справу до суду. Розслідування було відновлене.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас