Британському парламенту доведеться розглянути питання виселення мародерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британському парламенту доведеться розглянути питання виселення мародерів

2597
Онлайн-петиція про позбавлення учасників погромів у Великобританії всіх допомог і виселення їх з соціального житла набрала достатню кількість голосів для того, щоб бути винесеною на розгляд парламенту. До ранку 12 серпня документ підписали понад 116 тисяч чоловік, тоді коли для обговорення відповідних заходів парламентаріями необхідно 100 тисяч голосів.
Автори петиції вважають, що британські платники податків не повинні забезпечувати існування тих, хто винен у руйнуванні майна та грабежі, а також виявив неповагу до держави. Вони вимагають покарати позбавленням соціальних пільг і виплат всіх, хто брав участь у погромах, що відбулись в основному з 6 по 10 серпня в Лондоні та інших британських містах.
Ця петиція була розміщена на урядовому сайті 10 серпня і швидко стала одним з найпопулярніших документів. Через велику кількість охочих підписатися під нею в четвер деякий час був недоступний сайт.
6 серпня в Лондоні почалися заворушення, приводом для яких стала загибель місцевого жителя Марка Даггана в конфлікті з поліцією. Вже наступного дня на вулиці вийшли сотні людей, вони били вітрини, підпалювали будинки й нападали на поліцейські дільниці.
Згодом заворушення перекинулися на інші міста. Поліції було дозволено застосовувати брандспойти і інші засоби боротьби з громадянською непокорою. У ніч на 11 серпня хвилювання в основному припинилися. Тільки в Лондоні була арештована майже тисяча осіб.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас