НБУ заявив про зниження чистого попиту на валюту на готівковому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ заявив про зниження чистого попиту на валюту на готівковому ринку

Валюта
691
У липні 2011 року надходження іноземної валюти від нерезидентів були більшими за валютні перекази на їх користь майже на $1,3 млрд, говориться в повідомленні Нацбанку України.
"У таких умовах на міжбанківському валютному ринку України пропозиція іноземної валюти переважно перевищувала попит на неї", - запевняє регулятор у своєму повідомленні.
При цьому в Нацбанку заявили, що в готівковому сегменті ринку спостерігалося зменшення чистого попиту на іноземну готівку.
У повідомленні також наголошується, що Національний банк України протягом місяця здійснював операції як з продажу, так і з купівлі іноземної валюти.
У липні від'ємне сальдо валютних інтервенцій регулятора склало $269 млн (в еквіваленті), а обсяг міжнародних резервів протягом місяця збільшився на 0,6% - до $37,8 млрд.
"Цього було достатньо для фінансування майбутнього імпорту товарів та послуг протягом 4,6 місяця",-говориться в повідомленні.
Протягом місяця ринковий курс гривні щодо долара США за безготівковими операціями знизився на 0,18% - до 7,9955 грн/долар, а за операціями з продажу готівкових доларів зміцнився трохи - до 7,9989 грн/дол.
За офіційним курсом у липні гривня зміцнилася до долара на 0,01% - до 7,9712 грн/долар, до євро - на 1,16% - до 11,3669 грн/євро, а відносно російського рубля знецінилася на 1,74% - до 2,8891 грн/10 рублів.
Нагадаємо, що перший заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова рекомендує українцям поки утриматися від продажу іноземної валюти.
Як повідомлялося, Президент України підписав Доручення про забезпечення стабільності фінансової системи держави та мінімізації впливу на вітчизняну економіку негативних тенденцій на міжнародних фінансових ринках, спрямоване на стабілізацію економіки в середньо - та довгостроковій перспективі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас