Передачу об'єктів права державної та комунальної власності вдосконалять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Передачу об'єктів права державної та комунальної власності вдосконалять

Казна та Політика
556
Уряд ініціює внесення змін до Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності". Відповідний проект закону, розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України, повідомили в прес-службі міністерства.
Законопроектом передбачено, зокрема, внести уточнення до переліку об'єктів державної власності, які можуть безоплатно передаватися з державної в комунальну власність, а також удосконалити вимоги щодо техніко-економічного обґрунтування передачі об'єктів з державної у комунальну власність.
Запропоновані до законопроекту зміни спрямовані на вдосконалення системи управління державним та комунальним майном, зміцнення державних гарантій у сфері захисту прав суб'єктів всіх форм власності та забезпечення державного контролю за зміною форми власності об'єктів нерухомості, які відповідно до закону мають загальнодержавне значення, тому не можуть бути відчужені в приватну власність.
Безоплатна передача в комунальну власність об'єктів загальнодержавного значення, що не підлягають приватизації, сприятиме зміцненню та розвитку матеріально-технічної бази місцевого самоврядування, підвищенню відповідальності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування за цільове використання та ефективність функціонування об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів, а також збереженню їх у комунальній власності.
Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Микола Азаров запевнив, що стратегічні підприємства оборонно-промислового комплексу найближчим часом не будуть приватизовані.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас