Держгірпромнагляд введе особливий режим контролю у вугільній промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держгірпромнагляд введе особливий режим контролю у вугільній промисловості

Енергетика
137
Інспектори, які контролюють дотримання законодавства у вугільній галузі, протягом наступного місяця будуть виконувати свої обов'язки в особливому режимі. Про це сказав голова Державної служби гірського нагляду та промислової безпеки Олександр Хохотва на нараді з інспекторами Донецького і Луганського гірничих округів і керівництвом теруправлінь, повідомили УНН в прес-службі Держгірпромнагляду.
Особлива увага при здійсненні цього заходу буде приділятися дотриманню пилогазового режиму, правил безпеки при проведенні струсного підривання, дотримання паспортів кріплення вибоїв тощо.
"Сьогодні інспектор з шахтної безпеки - це людина номер один. Він отримує найширші права згідно з Конвенцією міжнародної організації праці. Головний документ - це розпорядження фахівця нашого наглядового органу. У разі виявлення порушень інспектор може і повинен зупиняти роботу підприємства, за яким відтепер буде закріплений. Сьогодні всі інспектори виходять з кабінетів і йдуть "на фронт", тобто в шахти", - підкреслив Голова Державної служби гірського нагляду та промислової безпеки України.
На нараді були розглянуті обставини аварій на шахтах "Родинська" ДП "Красноармійськвугілля", "Суходольська-Східна", ім.Бажанова ДП "Макіїввугілля" та "Краснокутська" ДП "Донбасантрацит".
Аналіз причин трагедій, що сталися на шахтах Донбасу в липні-серпні, свідчить, що в більшості випадків до аварій та загибелі людей призвели саме порушення вимог безпеки, недотримання технології ведення робіт, тобто більшість причин - організаційні. До того ж нещасні випадки сталися на шахтах як державної, так і приватної власності, що свідчить про неефективне функціонування системи управління охороною праці в галузі.
Рішення про впровадження надзвичайного стану при проведенні особливо небезпечних робіт на вугледобувних підприємствах прийнято і Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, відомчий і державний нагляд повинні діяти спільно.
Голова Держгірпромнагляду нагадав, що найближчим часом стан охорони праці у вугільній галузі розглядатиметься на засіданні Кабінету Міністрів України, де, серед інших, буде порушено питання отримання гірничотехнічними інспекторами підземного стажу і збільшення заробітної плати.
Довідка. Тільки з початку поточного року на українських шахтах смертельно травмовано 108 гірників, більшість з них загинули під час вибухів газу та вугільного пилу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас