Тігіпко: Переговори з ЄС про ЗВТ ускладнилися після арешту Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Переговори з ЄС про ЗВТ ускладнилися після арешту Тимошенко

2220
Україна вперше визнала, що її відносини з Євросоюзом ускладнилися через арешт колишнього прем'єр-міністра країни Юлії Тимошенко. "Переговори України з ЄС про укладення угоди про вільну торгівлю, звичайно ж, стали більш важкими", - заявив віце-прем'єр України Сергій Тігіпко в Берліні в інтерв'ю газеті Handelsblatt.
Як повідомляє Deutsche Welle, міністерство закордонних справ Німеччини повідомило, що високопоставлений представник МЗС довів до відома Тігіпка "критичне ставлення Німеччини до арешту Тимошенко". Згідно з МЗС, цей представник знову вказав на важливість справедливого судового процесу в справі Тимошенко з дотриманням принципів правової держави.
Державний міністр у МЗС ФРН Вернер Хойер ще кілька днів тому заявив, що арешт одного з лідерів "помаранчевої революції" створює враження "політично мотивованої юстиції" в Україні.
Між тим Тігіпко підкреслив, що Україна надає зближенню з ЄС більш важливого значення, ніж Митному союзу з Росією, Казахстаном і Білоруссю.
"Ми вибираємо на користь Європи, оскільки там існують вищі стандарти економіки і демократії", - заявив він в інтерв'ю Handelsblatt. Одночасно Тігіпко оголосив про намір Києва провести глибокі реформи, зокрема в системі пенсійного забезпечення.
Як повідомлялося, в Адміністрації президента заявили, що судові процеси навколо не вплинуть на переговори України з Євросоюзом про асоціацію та зону вільної торгівлі. А Міністерстві закордонних справ запевняють, що європейські партнери стали більш готовими підтримувати євроінтеграційні прагнення Києва, ніж це було раніше.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас