Standard & Poor's: в зоні євро переважають кредитні ризики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard & Poor's: в зоні євро переважають кредитні ризики

Валюта
465
Глава департаменту суверенних рейтингів Standard & європейського підрозділу Poor's Моріц Кремер заявив в інтерв'ю Handelsblatt, що вкрай серйозне занепокоєння викликає і боргова криза в Європі, пише газета "РБК daily". Втім, на його думку, Великобританії і Франції зниження найвищого рейтингу поки не загрожує
"Наприклад, у США був негативний прогноз, тоді коли для Франції і Великобританії наш прогноз - стабільний, - сказав Кремер. - Він показує, що ми наразі не плануємо знижувати рейтинги цих країн протягом найближчих двох років".
В цілому, за словами глави департаменту європейського підрозділу рейтингового агентства, в зоні євро переважають ризики. "Це проявляється хоча б у тому, що зараз жодній країні єдиної валюти, за винятком Естонії, не виставлений позитивний прогноз. З 2004 року рейтинги тільки падали", - сказав він.
Кремер категорично не згоден з думкою, що рейтингові агентства володіють величезною владою і при цьому діють не надто відповідально. "По-перше, я б назвав це не владою, а авторитетом, - сказав він. - І, по-друге, не тільки ми несемо відповідальність. Це не агентства, а політики зробили наші оцінки основою правил Європейського центробанку чи приписів за власним капіталом для банків".
"Ми не вважаємо це жорстке з'єднання оцінок з практично офіційними завданнями правильним, ми лише хочемо допомогти знайти йому альтернативу, - додав лава департаменту суверенних рейтингів Standard & європейського підрозділу Poor's. - Проте не випадково рейтинги використовуються для цих цілей; зрештою, наші оцінки проявили себе як дуже надійний індикатор неплатоспроможності.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас