В Україні вугілля повинно стати реальною альтернативою дорогим імпортним енергоносіям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вугілля повинно стати реальною альтернативою дорогим імпортним енергоносіям

Енергетика
325
В Україні необхідно створити умови для пріоритетного споживання вугілля власного видобутку, який повинен стати реальною альтернативою дорогим імпортним енергоносіям, вважає заступник голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Михайло Волинець.
"Українська влада зобов'язана забезпечити розвиток вугільної галузі. Вугілля - це стратегічна сировина, яке забезпечить енергетичну незалежність країни від імпортних енергоресурсів", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".
На думку депутата, влада України зобов'язана забезпечити умови для підвищення попиту на вітчизняне вугілля. Однією з таких умов він назвав обов'язкове використання на планованих до приватизації ТЕС українського вугілля.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів передав Фонду держмайна (ФДМ) України державні пакети акцій двох енергогенеруючих та енергопостачальних підприємств дев'яти для подальшої їх приватизації. Зокрема, йдеться про 45% акцій "Західенерго", 25% акцій "Київенерго", 50% акцій "Закарпаттяобленерго", 46% акцій "Черкасиобленерго", 50% акцій "Дніпрообленерго", 45% акцій "Крименерго", 50% акцій "Вінницяобленерго", 25% акцій "Дніпроенерго", 40% акцій "Донецькобленерго", 45% акцій "Чернівцібленерго" і 26% акцій "Тернопільобленерго".
ФДМ 1 липня поточного року затвердив графік приватизації держпакетів акцій двох теплових генерацій і дев'яти енергорозподільчих підприємств у третьому-четвертому кварталах 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас