Грузія в 2011 р. розраховує збільшити врожай винограду на 41% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія в 2011 р. розраховує збільшити врожай винограду на 41%

Аграрний ринок
128
Урожай винограду в Грузії в 2011 році прогнозується обсягом близько 170 тис. тонн, що на 40,9% більше, ніж у 2010 році, повідомили "Інтерфаксу" в Мінсільгоспі республіки.
За словами представника відомства, вже розпочата інтенсивна підготовка до масового збору винограду, який імовірно розпочнеться наприкінці серпня - початку вересня в регіоні Кахеті (Східна Грузія).
"За попередніми даними, з виноградників, які в Кахеті становлять 35 тис. гектарів, планується отримати не менше 120 тис. тонн винограду", - сказав він, відзначивши, що в міру дозрівання врожаю збір переміститься в регіони на заході країни.
Представник міністерства повідомив, що погода поки що сприятлива для великого врожаю винограду, у зв'язку з чим особлива увага приділяється і підготовці винзаводів до прийому сировини та її переробки. "Передбачається, що приблизно 60% врожаю буде закуплено та перероблено винзаводу", - сказав він.
З метою підтримки виноградарів та виноробів уряд, як і в попередні роки, планує виділити кошти з резервного фонду. Частина з них буде направлена ​​на доплату фермерам за кожен зданий ними кілограм винограду, а частина у вигляді пільгових кредитів надано винзаводу на закупівлю винограду. "Яка сума буде виділена на субсидування, вирішиться найближчими днями", - сказав представник відомства.
За даними Національної служби статистики, минулого року в республіці було отримано 120,7 тис. тонн винограду, що на 19,6% менше, ніж у 2009 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас