Споживчі ціни в Німеччині в липні виросли на 0,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживчі ціни в Німеччині в липні виросли на 0,4%

Казна та Політика
76
Споживчі ціни в Німеччині в липні виросли на 0,4% в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать остаточні дані Федерального статистичного управління країни. Збільшення цін щодо липня 2010 року склало 2,4%. Динаміка обох показників збіглася з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Споживчі ціни в Німеччині, розраховані за стандартами Європейського союзу, підскочили на 0,5% щодо червня і зросли на 2,6% в річному численні, як і очікувалося.
У червні зростання споживчих цін у Німеччині склав відповідно 0,1% і 2,3%, прискорення інфляції минулого місяця відображає, головним чином, зростання цін на енергоносії.
Так, газ подорожчав у липні на 0,6%, комунальне паливо - на 1,9%.
"Ціни на енергоносії до недавнього часу були основним двигуном інфляції, однак пік цін на нафту, можливо, вже пройдено, - відзначає економіст West LB AG в Дюсельдорфі Ернд Шеффер. - Інфляція, ймовірно, почне знижуватися, але залишиться вище за цільовий рівень Європейського центрального банку (ЄЦБ) до кінця цього року".
ЄЦБ прагне утримувати інфляцію на рівні "трохи нижче 2%". З початку цього року Центробанк двічі піднімав базову відсоткову ставку на 0,25 відсоткового пункту, довівши її рівень до 1,5% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас