Ющенко буде в Україні 15 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко буде в Україні 15 серпня

Кримінал
748
Лідер партії "Наша України", третій президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко буде в Україні 15 серпня, повідомила його прес-секретар Ірина Ванникова журналістам у будівлі Печерського районного суду Києва, де слухається "газова справа".
На питання журналістів, коли В. Ющенко з'явиться до суду, щоб дати свідчення, І. Ванникова сказала: "Його зараз немає. Офіційно він буде (в Україні - ІФ) 15 серпня".
І. Ванникова назвала абсурдними заяви про те, що В. Ющенко ухиляється від дачі свідчень у суді. "Тому що Віктор Ющенко перетнув кордон України 22 липня і повернеться в Україну 15 серпня. І відповідні письмові звернення та клопотання нашого партійного юриста є і в Генеральній прокуратурі, і в Печерському районному суду", - сказала вона.
Прес-секретар додала, що В. Ющенко перебуває закордоном з родиною у відпустці. В якій країні, вона не уточнила.
Відповідаючи на питання, чи прийде третій президент на допит, вона сказала: "Коли Віктор Андрійович повернеться, я думаю, він зробить відповідні заяви з цього приводу".
Крім того, вона поінформувала, що в середу спілкувалася з екс-міністром фінансів Віктором Пинзеником, який повідомив про свою хворобу і лікарняну відпустку. "Він в лікарні, дуже погано себе почуває, і очевидно за станом здоров'я не може в себе прийти", - сказала І. Ванникова.
Як повідомлялося, 4 серпня Печерський райсуд Києва доручив Генпрокуратурі встановити місцеперебування свідків по "газовому справі" - третього президента України (2005-2010 рр.) В. Ющенка, його колишнього представника з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського, колишнього першого заступника голови секретаріату президента України Олександра Шлапака та колишнього міністра фінансів Віктора Пинзеника.
10 серпня суддя Родіон Кірєєв заявив, що місцеперебування свідка В. Ющенка встановлюється.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас