ГПУ встановлює місце знаходження Ющенко, Пинзеника та інших свідків у справі Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ встановлює місце знаходження Ющенко, Пинзеника та інших свідків у справі Тимошенко

Кримінал
930
Генеральна прокуратура України встановлює місце розташування свідків у справі колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це в ході розгляду Печерським райсудом справи Тимошенко повідомив суддя Родіон Кірєєв.
Зокрема, Генеральна прокуратура України через канцелярію Печерського районного суду Києва передала результати запиту суду про місцезнаходження свідків, які не з'явилися на процес. ГПУ встановила, що екс-перший заступник глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак знаходиться за межами України.
Екс-Президент Віктор Ющенко, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник і екс-уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський кордон не перетинали. В даний час ГПУ встановлює їх місце знаходження. Адвокат Сірий зачитав відвід прокурору, який підтримує державне обвинувачення, Лілії Фролової. Також він повідомив, що у нього є ще відвід прокурору Олександру Микитенко. На думку Сірого, Фролова в ході процесу неодноразово порушувала норми законодавства, зокрема, "закону про прокуратуру" та КПК України. Разом з тим, на думку захисту Тимошенко, Лілія Фролова чинила тиск на суд своїми заявами через ЗМІ.
Нагадаємо, 4 серпня Печерський районний суд м. Києва своєю постановою доручив Генеральній прокуратурі Україні з'ясувати до 9 серпня адреса свідків, які не з'явилися на судове засідання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас