S&P розкритикувало пропозицію влади США ввести правила роботи рейтингових агентств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P розкритикувало пропозицію влади США ввести правила роботи рейтингових агентств

Казна та Політика
515
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P), зниження яким кредитного рейтингу США призвело до падіння індексів на світових фондових ринках, розкритикувало пропозицію американської влади ввести правила роботи рейтингових агентств і, зокрема, зобов'язання зв'язати їх повідомляти про "серйозні помилки" при наданні рейтингів, передає РІА "Новини".
"Політика агентства щодо (недопущення) помилок довела свою ефективність, і, коли помилки мали місце, наша практика швидкого та прозорого реагування приносила користь ринкам", - йдеться в 84-сторінковому листі, направлено 8 серпня комісія з цінних паперів та бірж США (Securities and Exchange Commission, SEC). У листі також міститься критика пропозицій SEC зобов'язати агентства повідомляти про способи забезпечення внутрішнього контролю та про методику надання рейтингів.
У ніч на суботу S&P знизило суверенний кредитний рейтинг США до рівня "АА+" з "ААА".
Мінфін США вважає, що в розрахунках S&P міститься якийсь прорахунок розміром 2 трильйони доларів. S&P після дискусії з представниками Мінфіну все ж підтвердило зниження рейтингу і заявило, що зауваження міністерства не вплинули на рішення.
Тим часом саме агентство в неділю відповіло американській адміністрації на звинувачення в невмінні вважати, пригрозивши новим переглядом рейтингу. Вже нинішній "АА+" може бути змінений, якщо президент США Барак Обама і лідери конгресу не домовляться про подальше зниження рівня дефіциту бюджету, заявив керівник рейтинговим Standard & Poor's Джон Чемберс.
Критика SEC з боку S&P відображає стурбованість тим, що адміністрація США може отримати можливість надавати надмірний вплив на рішення рейтингових агентств.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас