ПриватБанк змінив прописку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк змінив прописку

3210
Найбільший в Україні за розміром активів ПриватБанк отримав статус банку з іноземним капіталом. Про це "Мінфіну" повідомила прес-служба банку.
"Загальними зборами акціонерів ПриватБанку 8 серпня було схвалено рішення про взяття до складу акціонерів банку іноземного інвестора - кіпрській компанії Triantal Investments Ltd. Таким чином, ПриватБанк придбав статус банку з іноземним капіталом. Дані зміни були внесені до статуту банку", - констатується в документі.
Згідно з повідомленням, акціонери банку на загальних зборах затвердили підсумки допвипуску акцій банку: статутний капітал збільшується на 3,39 млрд грн або на 33,3%, - до 13,55 млрд грн шляхом допвипуску акцій.
Нагадаємо, наприкінці липня кіпрська компанія Triantal Investments Ltd. заявила про намір придбати акції ПриватБанку номінальною вартістю 3,385 млрд грн. Разом з тим, у банку заявили, що це технічна угода.
Введення до складу акціонерів Приватбанку кіпрської компанії може бути пов'язане з планами нинішніх власників фінустанови залучити акціонерний капітал від стороннього інвестора.
Як повідомлялося, ПриватБанк розглядає кілька можливих сценаріїв продажу акцій, серед них - залучення портфельного або стратегічного інвестора, а також вихід на IPO. Тоді експерти заявили, що дії ПриватБанку можуть бути пов'язані з політичними ризиками. У свою чергу, банк "Фінанси та Кредит" також заявив про розгляд можливості продажу своїх акцій іноземним інвесторам.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас