Швейцарія обіцяє послабити франк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія обіцяє послабити франк

Валюта
779
Швейцарський уряд обіцяє зробити активні дії для зниження вартості франка, підкреслюючи, що "енергійна інтервенція" необхідна.
На тлі побоювань другої хвилі міжнародної фінансової кризи інвестори переводять свої кошти в золото і швейцарський франк, які традиційно вважаються "тихою гаванню" у неспокійний час. Однак різке зміцнення франка негативно відбивається на швейцарських експортерах.
У вівторок вранці за долар давали 75,18 сантима, раніше в ході торгів франк зміцнився до рекордних 74,98 сантима за долар і 1,0605 в парі з євро, повідомляє британський телеканал ВВС.
Таким чином, за останній рік національна валюта Швейцарії по відношенню до долара зміцнилася на 30%. Згідно з даними агентства Bloomberg, франк в 2011 році значно зміцнився і по відношенню до 16 провідних валют.
"Ситуація навколо швейцарського франка добре демонструє, як нервує ринок", - заявила стратег Rabobank International Джейн Фолі.
У січні швейцарська федерація малого та середнього бізнесу описала ситуацію з франком як "кризову".
Минулого тижня Швейцарський національний банк (ЦБ країни) знизив відсоткові ставки і оголосив про намічені вливаннях готівки у фінансову систему, щоб зупинити різкий підйом курсу швейцарського франка. Ключова ставка ЦБ Швейцарії - тримісячна відсоткова ставка LIBOR з швейцарського франку - тепер максимально наближена до нуля з раніше встановлених 0,25%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас