Політологи: Москві неприємна згадка Путіна в контексті "справи Тимошенко" напередодні виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політологи: Москві неприємна згадка Путіна в контексті "справи Тимошенко" напередодні виборів

Кримінал
589
На старті парламентської і президентської компаній Росії не вигідний будь-який негатив, пов'язаний з ім'ям прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна, в тому числі, щодо "газової справи Тимошенко", вважають українські політологи.
"Якщо виходити з того, що був гіпотетичний злочин, якщо це буде доведено судом, тоді виходить, що співучасником цього злочину неминуче став би російський прем'єр Володимир Путін. Дозволити цю ситуацію на старті парламентської компанії... він, безперечно, не може дозволити такі рейтингові втрати", - сказав директор компанії стратегічного консалтингу BertaCommunications Тарас Березовець на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
Крім того, коментуючи заяву російського МЗС після арешту українського екс-прем'єра Юлії Тимошенко, політолог зазначив, що досить жорсткий тон документа пов'язаний з небажанням офіційного Києва йти на поступки в питанні об'єднання ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".
"Росія зараз вирішує абсолютно конкретні економічні завдання. Завдання ці пов'язані з прагненням Росії об'єднати активи "Газпрому" з "Нафтогазом". Небажання української сторони йти на ці поступки призвело до того, що останній візит російського президента Дмитра Медведєва, який планувався на святкування Дня ВМФ в Севастополі, було скасовано. І саме ця причина, по суті, є наріжним каменем зацікавленості Росії в даній ситуації", - підкреслив Т. Березовець.
У свою чергу, глава правління Центру прикладних досліджень "Пента" Володимир Фесенко сказав на прес-конференції, що "Росія захищає не Тимошенко. Росія захищає угоду 2009 року".
"Не прямо так натяком, мовляв, ви можете переслідувати її в інших справах, але це (газові угоди 2009 року - ІФ) не чіпайте", - підсумував В. Фесенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас