Нємцов: Реакція Кремля на арешт Тимошенко - це самозахист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нємцов: Реакція Кремля на арешт Тимошенко - це самозахист

Енергетика
1488
Співголова російської опозиційної партії "За Росію без свавілля та корупції" Борис Нємцов вважає, що "реакція Кремля, який твердо захищає Тимошенко продиктована зовсім не любов'ю до неї"
Про це він сказав в ефірі радіостанції Ехо Москви.
Нємцов підкреслив: "Це самозахист" і додав: "Адже якщо Тимошенко, підписавши договір, вчинила злочин, то Путін або спільник, або співучасник, або, на худий кінець, свідок. Без його участі в судовому процесі над Тимошенко сам процес ущербний, очевидно, політично заангажований, і очевидно, жодної причетності до закону не має".
За його словами, "Путін все це чудово розуміє і захищає Юлю, щоб напередодні парламентських і президентських виборів в Росії не вляпатися у вкрай неприємну історію".
За його словами, в 2005 році Тимошенко "своїми безрозсудними діями створювала штучний дефіцит товарів, а численні спроби перерозподілити власність закінчилися економічним спадом на Україні та втечею капіталів".
Як зазначив Нємцов, "те, що зараз відбувається з Тимошенко - це політична розправа". "Розправа слабшає на очах, що знижує популярність Президента Януковича, рейтинг якого опустився до 13,4%, над головним опозиціонером України Тимошенко".
Російський політик підкреслив, що договір про постачання газу в Україну підписувався "в драматичних умовах газової війни 19 січня 2009 року".
На його думку, "безумовно, ні Путін, ні Тимошенко охайністю не грішать". "Але здійснювати кримінальні угоди один з одним ніколи б не стали, оскільки рівень довіри між ними нульовий. У Кремлі не забули, хто був лідером Помаранчевої революції і хто проводив курс на зближення із Заходом та інтеграцію в європейські структури", - додав він.
За його словами, Тимошенко не припускала, що ціни на нафту перевищать 100 доларів за барель, а знижки зникнуть, вона "також не знала, що до 2011 року ціна на газ для України буде вищою, ніж для Німеччини та Італії". "Вона не розуміла, що для одного Берлусконі і головного бізнес-партнера Путіна - Німеччини "Газпром" дає знижки більш істотні, ніж 20% для України", - додав Нємцов.
"Тобто, ми бачимо класичну авантюрну поведінку Юлії Володимирівни, але криміналом тут і не пахне", - впевнений Нємцов.
Як повідомлялося, після арешту Тимошенко 5 серпня МЗС Росії закликав Україну забезпечити неупереджений суд над екс-прем'єром, підтвердивши, що угоди з газу в 2009 році були підписані на основі необхідних вказівок президентів РФ і України.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас