S&P оцінює вірогідність подальшого пониження рейтингу США 1:3 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P оцінює вірогідність подальшого пониження рейтингу США 1:3

Валюта
486
Ймовірність в найближчі два роки подальшого зниження довгострокового кредитного рейтингу США, який був знижений з ААА до АА+ аналітиками міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's (S&P), складає 1:3. Таку заяву зробив керівний директор S&P Джон Чемберс, передає Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.
"Подальше зниження рейтингу може піти, якщо фінансове становище США продовжить погіршуватися або посиляться політичні розбіжності", - заявив Чемберс. За його словами, процес відновленнянай вищого кредитного рейтингу Америки потребує часу і великих зусиль політичного керівництва.
"Спочатку влада повинна стабілізувати процес обслуговування своїх боргових зобов'язань і подолати майбутній економічний спад, а потім більш чітко продемонструвати рішучість досягти компромісу у вирішенні фінансових проблем", - зазначив Чемберс.
Тим часом в Мінфіні США вважають, що S&P помилилася в розрахунках на 2 трлн доларів. На думку чиновників відомства, помилка криється в розрахунках рейтингу боргу щодо внутрішнього валового продукту, а також у нерозумінні основних даних конгресу.
Кредитний рейтинг США був знижений вперше в історії. Раніше він перебував на рівні ААА, що свідчило про найвищу надійність кредитоспроможності Америки. Сформована ситуація вже призвела до нестабільності фондових ринків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас