Goldman Sachs: через три місяці пшениця подорожчає на 27% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: через три місяці пшениця подорожчає на 27%

Аграрний ринок
619
Аналітики Goldman Sachs Group Inc. підвищили тримісячний прогноз цін на кукурудзу на 25% після "незвичайної спеки" на Середньому Заході США.
Експерти переглянули свій прогноз, підвищивши його до $7,35 за бушель з $5,9 за бушель місяцем раніше. Піврічний прогноз цін підвищено до $7,35 з $5,75 за бушель.
Прогнози цін на пшеницю і сою також переглянуті. Тепер експерти вважають, що бушель пшениці через три місяці буде коштувати $7,5, а сої - $13,75. Таким чином, прогнози підвищені на 27% і 5,8% відповідно, повідомляє "Інтерфакс". Перегляд прогнозів послідував через місяць після того, як аналітики банку знизили свої очікування щодо зростання запасів зерна і збільшення посівних площ. На думку Goldman Sachs Group Inc., сільськогосподарські продукти будуть дорожчати через недостатній обсяг поставок.
На біржі Чикаго кукурудза за останні три дні подешевшала на 3,6% через побоювання, що уповільнення темпів зростання світової економіки може негативно позначитися на попиті на зерно, інші продукти харчування, а також паливо. Грудневі контракти на кукурудзу в Сеулі стоять у п'ятницю $6,9 за бушель. З початку року вони подорожчали на 10%.
Грудневі контракти на пшеницю подешевшали на 2% - до $7,1 за бушель, а соя з поставкою в листопаді втратила в ціні 1,8% і коштує $13,2 за бушель. Експерти вважають, що найближчим часом пшениця і соя почнуть дорожчати. ​​
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас