Прогноз: Через зниження кредитного рейтингу США будуть втрачати 100 млрд дол на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: Через зниження кредитного рейтингу США будуть втрачати 100 млрд дол на рік

Казна та Політика
715
Витрати уряду США на обслуговування державного боргу збільшаться приблизно на 100 мільярдів доларів на рік в результаті зниження суверенного рейтингу США, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прогноз аналітиків американського банку JPMorgan Chase
Як передають РІА Новини, за офіційними даними Мінфіну США, виплата відсотків за всіма видами боргових зобов'язань за колишнього найвищого кредитного рейтингу обходилася бюджету в 2010 фінансовому році в 414 мільярдів доларів або 2,7% до валового внутрішнього продукту. Відповідно, після пониження рейтингу навантаження на бюджет зросте приблизно на чверть.
Аналітики очікують, що зниження рейтингу позначиться в свою чергу на подорожчанні кредитів для американських компаній, а також збільшить навантаження на рядових позичальників. Зокрема, очікується підвищення кредитних ставок за іпотечними позиками, покупку автомобілів в кредит, а також більш високі ставки за кредитними пластиковими картками.
Нагадаємо, агентство S&P в п'ятницю ввечері знизило кредитний рейтинг США з максимального ААА до АА+ на тлі проблем з держборгом і зростанням дефіциту бюджету. Прогноз із рейтингу США був визначений S&P як "негативний". Це означає, що в найближчі рік-півтора можливе подальше пониження рейтингу. Мінфін США звинуватив S&P в тому, що пониження кредитного рейтингу країни стало причиною помилки в розрахунках на 2 трильйони доларів.
S&P неодноразово попереджало про можливе пониження кредитного рейтингу США, якщо конгресу і адміністрації президента Барака Обами не вдасться представити достовірні плани зі скорочення дефіциту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас