ООН не хоче створювати в Україні світовий резерв зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН не хоче створювати в Україні світовий резерв зерна

Аграрний ринок
611
Продовольча і сільськогосподарська організація Організації Об'єднаних Націй сумнівається в доцільності створення в Україні світового продовольчого резерву зерна.
Про це "Українським Новинам" повідомив директор відділу ринків та торгівлі ПСО ООН Девід Халлам.
"Важко використовувати (світові) резервні запаси для стабілізації цін. Потенційно це дуже дорого і пов'язано з ризиком спекулятивних нападок, якщо запаси виявляться недостатніми. Механізм світових резервних запасів минулого такий, що має обмежений вплив на зниження нестабільності цін", - сказав він.
При цьому він висловив підтримку зацікавленості України в збільшенні світових поставок зерна.
"Ми вітаємо інтерес будь-якої країни і особливо таких важливих країн-експортерів, як Україна, в допомозі зі збільшення світових зернових поставок і запасів, а також у зниженні цінової нестабільності", - сказав Халлам.
Однак, на його думку, вирішення проблем з нестачею продовольства ООН бачить у необхідності створення на національних і регіональних рівнях малих стратегічних резервів.
3 серпня міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив про те, що Україна пропонує ООН сформувати світовий резерв продовольчого зерна на українській території.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас