The Bank of New York ввів комісію за відкриття великих внесків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

The Bank of New York ввів комісію за відкриття великих внесків

Кредит&Депозит
548
The Bank of New York Mellon, найстаріший комерційний банк в США, має намір ввести комісію для клієнтів, які відкривають депозити понад 50 мільйонів доларів, повідомляє The Telegraph.
Банк з наступного тижня почне брати додаткову комісію з тих своїх клієнтів, які серйозно збільшили свої банківські депозити в останній час. У банку перелякані інвестори намагаються "заховати" свої активи, відмовляючись інвестувати навіть у найбезпечніші активи на тлі побоювань щодо розвитку кризи в США і Європі.
The Wall Street Journal називає безпрецедентним рішення банку, який спеціалізується на управлінні коштами фінансових інститутів і корпорацій. Воно, на думку видання, яскраво демонструє той факт, що фінансисти біжать від ризиків, складуючи гроші на ощадних рахунках.
BONY вводить комісію, оскільки не може інвестувати більшу частину нових коштів. Справа в тому, що подібні вкладники, відкриваючи депозити, можуть вивести свої гроші в будь-який момент.
Рішення банку, викликане "несподіваним і значним" приростом депозитів, втім, не торкнеться звичайних вкладників, які й так не здатні заробити на депозитах через низьку відсоткову ставку, яку утримує Федеральна резервна система США для підтримки економіки країни.
The Wall Street Journal відзначає, що депозити в готівкових стали активом, який найбільш швидко зростав, на балансі банків у США. З початку року обсяг готівки, розміщений на депозитах в банках, виріст на 83 відсотки - майже до 2 трильйонів доларів. На кінець березня на депозитах BONY було розміщено більше 160 мільярдів доларів. При цьому банки змушені платити щорічні відрахування в місцевий фонд страхування внесків, щоб застрахувати свої депозити.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас