Королевська: Влада боїться запитати думку людей щодо земельної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Влада боїться запитати думку людей щодо земельної реформи

267
Народний депутат (фракція "БЮТ-Батьківщина"), голова комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська заявляє, що якщо влада боїться отримати у людей мандат на проведення земельної реформи - значить, ця реформа задумана не в інтересах простих українців.
Як повідомляє прес-служба депутата в п'ятницю, про це Н. Королевська заявила, коментуючи відмову ЦВК у проведенні референдуму з земельної реформи.
Н. Королевська звернула увагу на той факт, що соцопитування фіксують: більшість українців сумніваються в тому, що земельна реформа буде проведена чесно, справедливо.
"Ми пам'ятаємо приватизацію, після якої в країні пролягла прірва між багатими і бідними. Результатом земельної реформи може стати провал всієї України в цю прірву. Люди втратять шанс і надію на гідне життя", - сказала вона.
При цьому народний депутат підкреслила, що земельна реформа Україні необхідна. "Після розпаду колгоспно-радгоспної системи сільське господарство не зросло. Більш того, зараз ми виробляємо не більше 70% від рівня продукції 1990 р. Це свідчить про неефективність використання потенціалу земельного ресурсу, а в разі неправильного проведення реформи цей потенціал буде втрачений", - вважає Н. Королевська.
"Світова кон'юнктура зростання цін на продовольство ставить перед нами завдання створити конкурентний ринок землі, різноманітних за формою агрогосподарств, вдосконалення законодавчої бази, створення прозорих відносин власності. Це неможливо без врахування інтересів всіх учасників. Інакше земля, як і промислові об'єкти після приватизації, опиниться під контролем декількох найбагатших українців, а прості люди залишаться ні з чим", - додала вона.
Н. Королевська зазначила, що сьогодні у приватній власності перебуває близько 73% земель сільськогосподарського призначення. У сільській місцевості проживає 14,5 млн. осіб. Ігнорувати їх інтереси влада не має права. "Влада зобов'язана провести референдум, отримати мандат довіри від людей, а також - дозвіл розпоряджатися їхньою землею. Без референдуму це буде рейдерське захоплення стратегічного ресурсу країни", - переконана Н. Королевська.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас