Влада Італії проводять обшуки в офісах Moody's і S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Італії проводять обшуки в офісах Moody's і S&P

Казна та Політика
615
Італійські власті проводять обшуки і виїмку документів в офісах міжнародних рейтингових агентств Moody's і Standard & Poor's у зв'язку з підозрами в тому, що вони пов'язані з "аномальними" змінами вартості акцій на внутрішньому ринку країни, пише британська газета The Telegraph. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
Незважаючи на те що прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі у четвер зробив одразу дві спроби заспокоїти ринки, виступивши з промовою спочатку в парламенті, а потім - перед представниками бізнесу і профспілок країни, і заявив, що, на його думку, "ситуація на ринках не погіршиться", основний індекс італійського фондового ринку FTSE MIB впав більш ніж на 5% за підсумками торгів.
У ході обшуків в офісах Moody's і S&P влада намагається "перевірити, чи дотримуються ці агентства в ході своєї роботи встановлені регуляторами норми", заявив глава прокуратури міста Трані, який очолює проведення операції.
Раніше країни Євросоюзу та представники різних міжнародних фінансових організацій, включаючи Міжнародний валютний фонд [Міжнародний валютний фонд], неодноразово заявляли про те, що дії рейтингових агентств дестабілізують ситуацію в регіоні та підривають відновлення економіки на тлі тривалої боргової кризи.
Moody's і S&P відкинули всі звинувачення на свою адресу і заявили, що для проведення обшуків немає підстав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас