СБУ зупинила роботу Одеського морпорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ зупинила роботу Одеського морпорту

Кримінал
965
Співробітники Служби безпеки України сьогодні затримали кілька десятків представників Південної митниці в Одеському морському торговому порту. Про це повідомило інформагентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.
"Співробітники СБУ в масках затримали кілька десятків митників на митному терміналі Південної митниці в Одеському морському торговому порту. У відділі, куди увійшли СБУшники, працювали 40-50 чоловік. Зараз жоден телефон у відділі не відповідає", - сказав співрозмовник інформагентства.
За даними джерела, затримані митники займалися оформлення імпортних вантажів у контейнерах. У зв'язку з інцидентом процес оформлення контейнерних вантажів у ОМТП призупинився. Також джерело додало, що операцію із затримання проводили співробітники СБУ з Києва, не з Одеського управління.
Раніше повідомлялося, що прокуратура перевірила дотримання чинного законодавства при функціонуванні вантажних митних комплексів. За результатами перевірки встановлено порушення вимог законодавства як посадовими особами Держмитслужби України, так і регіональних митниць.
Зокрема, були виявлені факти незаконної передачі вантажних митних комплексів в оренду та суборенду, відсутність контролю з боку посадових осіб митниці за переміщенням окремих осіб через межі зони митного контролю, при здійсненні господарської діяльності.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас