Споживачам відшкодовано 400 тис. грн збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживачам відшкодовано 400 тис. грн збитків

Казна та Політика
290
Протягом I півріччя 2011 року Головним управлінням з питань захисту прав споживачів КМДА проведено 1 тис. 48 перевірок. Порушення виявлені у 414 суб'єктів господарювання, що становить 40% перевірених. Протягом шести місяців 2011 року було направлено 403 приписи про припинення порушень та 57 приписів про припинення реалізації продукції (товарів, робіт, послуг). Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, повідомили в прес-службі КМДА.
За його словами, у сфері роздрібної торгівлі проінспектовано товарів на суму 3,5 млн грн. За результатами інспектування, призупинено та припинено реалізацію продукції (товарів, робіт, послуг) на суму 1,5 млн грн (43% від перевіреної кількості). Основні причини: відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар; відсутність супровідних документів; минулий термін придатності і невідповідність нормативним документам.
"У нас працює юридична служба, яка допомагає споживачам відстоювати свої права. Протягом півріччя вони отримали і розглянули 149 заяв та скарг, а також направили ряд позовних заяв в судові органи. Наразі на розгляді суду 123 справи. В результаті розгляду заяв і скарг, у тому числі в судовому порядку, 297 споживачам відшкодовано матеріальний і моральний збиток на суму 387,53 тис. грн", - повідомив Р. Крамаренко.
Він зазначив, що найпоширенішими є скарги на порушення прав споживачів при отриманні послуг зі встановлення та технічного обслуговування домофонних систем; на неякісне виготовлення та монтаж металопластикових вікон, дверей та балконних конструкцій; на виготовлення на замовлення кімнатній і кухонних меблів з істотними недоліками або ж повне невиконання індивідуального замовлення з договору, а також на якість різноманітної побутової техніки, в ході експлуатації якої виявляється маса недоліків, що не дозволяє використовувати її за призначенням.
Як повідомлялося, у першому півріччі 2011 року в економіці Києва освоєно 4,9 млрд грн інвестицій в основний капітал, що на 26% більше, ніж за аналогічний період минулого року, - шоста частина загальнодержавних інвестицій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас