Політолог: Не виключено, що проти Черновецького порушать кримінальну справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політолог: Не виключено, що проти Черновецького порушать кримінальну справу

Кримінал
617
Політолог Володимир Фесенко не виключає що найближчим часом проти мера Києва Леоніда Черновецького порушать кримінальну справу.
"Я не виключаю, що проти Черновецького не зараз, а через деякий час буде порушено кримінальну справу і його намагатимуться зробити одним з найгучніших фігурантів цієї справи, оскільки не лише арешт, а також його відсторонення від влади підніме питання про необхідність проведення виборів в Києві", - сказав політолог.
Разом з тим на думку В. Фесенка, поки владі не вигідно відправляти у відставку мера Києва Л. Черновецького через те, що цей напрям пов'язаний з необхідністю проведення місцевих виборів.
"Влада зараз у цих виборах не зацікавлена, тому що політична та економічна ситуація в країні не сприяє цьому", - додав він. Експерт не виключає також, що витік інформації щодо існування ізраїльського громадянства у Черновецького ініційований спеціально для того, щоб спровокувати конфлікт.
"Я допускаю, що він має подвійне громадянство і навіть думаю, що про нього дехто здогадувався, але не розігрували цю карту, бо це було не вигідно. Зараз це було зроблено спеціально для того, щоб поставити владу перед дилемою, зокрема, як вона буде реагувати на факт існування подвійного громадянства", - сказав В. Фесенко.
Нагадаємо, в.о. міністра юстиції Інна Ємельянова, відповідаючи на запитання чи можуть бути скасовані вибори в столиці, якщо доведуть факт наявності подвійного громадянства у Л. Черновецького, повідомила, що Законодавством України не врегульована можливість скасування виборів у разі виявлення подвійного громадянства у мера Києва.
Раніше деякі ЗМІ повідомили, що Леонід Черновецький та його дружина Аліна Айвазова репатріювалися до Ізраїлю ще 5 жовтня 1994 року. Обидва мають ізраїльські посвідчення особистості і за даними на липень поточного року, київський мер прописаний на одній з вулиць Північного Тель-Авіва.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас