Moody's залишило рейтинг США на максимальному рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's залишило рейтинг США на максимальному рівні

Казна та Політика
398
Рейтингове агентство Moody's залишило кредитний рейтинг США на максимальному рівні ("Aaa") після досягнення домовленостей щодо підвищення розміру держборгу країни, передає Agence France-Presse.
Разом з тим прогноз із рейтингу був оголошений "негативним". Аналітики агентства вважають, що досягнуті між Конгресом та Білим Домом домовленості є лише "першим кроком" у подоланні кризи, і допускають перегляд рейтингу в бік пониження в найближчі один-два роки у випадку погіршення економічної ситуації або значного зростання позичених коштів.
Про те, що кредитний рейтинг США спрямований на перегляд, Moody's оголосило 13 липня. Даний крок був викликаний побоюваннями через можливе оголошення Вашингтоном технічного дефолту. При цьому Moody's оцінювало подібну ймовірність як "низьку".
У травні 2011 року Міністерство фінансів США оголосило про досягнення гранично допустимого розміру державного боргу. Технічний дефолт погрожував країні в разі несхвалення Конгресом закону про підвищення планки запозичень до 2 серпня.
Конгрес тривалий час відмовлявся збільшувати гранично допустимий розмір боргу, вимагаючи від адміністрації Барака Обами в обмін на це скорочення бюджетних витрат. Компромісу, який влаштував усі сторони переговорів, вдалося досягти лише 1 серпня. Відповідно до схваленої програми, максимальний розмір держборгу США збільшений на 2,1 трильйона доларів, а держвитрати будуть зменшені в цілому на 2,5 трильйона доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас