S&P загрожує знизити рейтинг МТС на тлі загрози дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P загрожує знизити рейтинг МТС на тлі загрози дефолту

907
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) помістило рейтинг BB, присвоєний ВАТ "Мобільні ТелеСистеми (МТС)" в список CreditWatch з можливістю зниження. Основною причиною подібної дії став збільшений ризик технічного дефолту, відзначає агентство в поширеному прес-релізі. Одночасно S&P також помістило кредитні рейтинги контролюючого акціонера ВАТ "МТС" - АФК "Система" - на перегляд з можливістю зниження.
Аналітики S&P зазначають, що "дочка" оператора MTS Finance до теперішнього часу не виконала арбітражного рішення, яка зобов'язує її виплатити 210 млн дол в березні 2011р. "Ми вважаємо, що МТС, не виплачуючи зазначену суму за свою дочірню компанію, ставить власників паперів перед ризиком технічного дефолту", - підкреслюється в прес-релізі.
На цьому тлі ризик технічного дефолту за облігаціями обсягом 400 млн дол з терміном погашення в січні 2012 р., випущеним MTS Finance під гарантії МТС, залишається "досить значним", пояснює агентство.
Ставлення довгострокового кредитного рейтингу АФК "Система" на рівні ВВ на перегляд з можливістю зниження обумовлено аналогічними діями відносно рейтингів МТС, оскільки агентство продовжує розглядати в тісному зв'язку кредитоспроможність і управління обох компаній, відзначається в прес-релізі.
"На нашу думку, "Система", контрольний акціонер МТС, була повністю поінформована про сформовану ситуацію, але не використовувала свої можливості для запобігання дефолту дочірньої компанії МТС", - зауважують аналітики S&P.
Агентство планує вивести рейтинги МТС і АФК "Система" зі списку CreditWatch в найближчі три місяці. Якщо МТС не вживе заходів щодо виправлення ситуації, що склалася, рейтинги можуть бути знижені на один або більше щаблів, попереджає S&P.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас