Google купив знижки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google купив знижки

590
Google, не зумівши домовитися про купівлю сервісу знижок Groupon, придбав аналогічний ресурс - The Dealmap, що дозволяє купувати товари та послуги зі знижкою до 80%. За рік роботи The Dealmap набрав більше 2 млн користувачів.
Google купує інтернет-сервіс The Dealmap. Він буде об'єднаний з Google Offers, майданчиком з продажу купонів на знижки та акції, яка є у пошуковика. Умови угоди не розголошуються.
The Dealmap був створений у травні 2010 року. Сайт не продає пропозиції безпосередньо, як Groupon, WeClever та інші аналогічні ресурси, а групує варіанти, щоб користувач міг зробити вибір на одному місці. Підбір здійснюється за категоріями ("ресторани", "медицина", "продукти і ліки" і т. д.) у різних містах, результат пошуку відображається на карті. За рік роботи The Dealmap набрав більше 2 млн користувачів. Компанія випустила мобільні додатки під Apple iOS і Google Android, які були завантажені більше мільйона разів.
Угода сприятиме розширенню географії електронної комерції та вибору більш ефективних продуктів і послуг, що вигідно як їх продавцям, так і споживачам, впевнені в Google. Об'єднання з Google допоможе "реалізувати задумане і відкрити нові галузі електронної торгівлі", сподіваються в The Dealmap.
Зараз Google Offers пропонує користувачам купони на знижки від 50% на різні види послуг лише у трьох містах США - Нью-Йорку, Портленді та Сан-Франциско.
Для розвитку цього бізнесу пошуковик торік збирався придбати лідера ринку онлайн-знижок компанію Groupon. Google був готовий заплатити за ресурс $5 млрд.
Але Groupon відмовилася від угоди, оголосивши про намір провести IPO, щоб залучити близько $750 млн.
Groupon має 83 млн зареєстрованих користувачів. Нещодавно компанія запустила сервіс Groupon Now, який дозволяє шукати пропозиції в заданій точці в певний час.
Серед конкурентів Google на ринку щоденних угод соціальна мережа Facebook, яка запустила відповідний сервіс для користувачів в квітні поточного року. Для власників сторінки в Facebook послуга доступна в 5 містах США.
Google послідовно розширює присутність на ринку електронної комерції, констатують експерти. Компанія почала з власної платіжної системи Google Offers і ряду інших сервісів. Паралельно Google закриває менш прибуткові проекти. Так, наприкінці липня пошуковик оголосив про закриття Google Labs, завдяки якому користувачі могли тестувати інноваційні розробки компанії.
Ринок продажу купонів на акції та знижки став інтенсивно рости близько 2 років тому. Фінансові показники Groupon, оприлюднені у зв'язку із заявою про вихід на біржу, показали, що в першому кварталі 2011 року доходи сайту зросли до $644,7 млн, що означає 14-кратний ріст у порівнянні з тим же періодом минулого року ($44,2 млн).
Усього в секторі працюють близько 400 компаній, його річна виручка оцінюється в $6,1 млрд. Експерти BIA/Kelsey прогнозують активне зростання цього ринку до 2015 року.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас