Яндекс склав рейтинг улюблених рецептів українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яндекс склав рейтинг улюблених рецептів українців

274
Компанія Яндекс, проаналізувавши пошукові запити користувачів, визначила кулінарні уподобання жителів українських міст. Харків'яни шукають рисовий квас, львів'яни - чанахи, а севастопольці - азу по-татарськи
Найпопулярніший рецепт у запитах користувачів Яндекса - рецепт сирників. Також багато труднощів викликає приготування тіста: серед двадцяти найбільш популярних рецептів половина включає тісто. Наступний за складністю тип страв - супи, у першій двадцятці запитів їх чотири. На третьому місці - салати.
Користувачі з Києва та області щотижня ставлять більше 35 тисяч запитів зі словами "рецепт" і "як приготувати". Лідирують піца і сирники з сиру, а в порівнянні з іншими містами в столиці більш популярні відбивні, печінковий торт і домашній майонез.
Жителі Харкова та області найчастіше шукають рецепти сирників, піци і різотто. У порівнянні з іншими містами в Харкові більше популярні рисовий квас, баба та печиво "Морська хвиля".
Жителі Дніпропетровська й області найчастіше шукають рецепти сирників, піци і печінкового торта. Популярні запити включають торт "Кучерявий пінчер", розсольник і капусняк.
Як повідомляє прес-служба компанії Яндекс, кожного тижня пошуковик обробляє близько 20 тис. запитів з Донецька та області зі словами "рецепт" і "як приготувати". Найчастіше шукають рецепти сирників, піци і солянки. У порівнянні з іншими містами в Донецьку більш популярні самогон, м'ясо по-французьки і котлети.
Львів стоїть осібно. Тутешнім господиням найчастіше потрібні рецепти салату з тунцем, салату з морською капустою і українські рецепти солянки. У порівнянні з іншими містами у Львові більш популярні цибульник, чанахи і смажені креветки з лимоном і часником. Сирники - тільки на 10-му місці.
Жителі Одеси та області традиційно потребують рецептів сирників, піци та в'яленої риби. У порівнянні з іншими містами в Одесі більш популярні закопчене м'ясо, мізки в тісті та рогалики з повидлом.
У Севастополі відчувається вплив кримськотатарської культури. Після сирників і шарлотки найпопулярніший рецепт - це "азу по-татарськи". У порівнянні з іншими містами в Севастополі більш популярні чорноморська ставрида, курячі шлуночки і борщ.
Жителі Сімферополя і Криму найчастіше шукають рецепти сирників, піци і шарлотки. У порівнянні з іншими містами в Сімферополі більш популярні пеленгас, морква по-корейськи і сирний суп.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас