Прем'єр: Ціна на гречку обов'язково знизиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр: Ціна на гречку обов'язково знизиться

Аграрний ринок
450
Перевиробництво гречки в поточному році обов'язково призведе до зниження ціни на неї. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров у Вінницькій області, де перебуває з робочою поїздкою, повідомляє офіційний урядовий портал.
Щодо цін на цукор, зерно та іншу продукцію агропрому Микола Азаров підкреслив, що сьогодні їх вартість забезпечує "нормальну рентабельність" сільськогосподарського виробництва.
"Головне, чого нам не вистачало - це стабільності", - підкреслив Микола Азаров. - "Зараз ми її маємо".
Відповідаючи на питання про можливе зниження ціни на іншу сільгосппродукцію, зокрема на цукор, прем'єр відзначив, що виробник цукру також повинен мати прибуток для модернізації виробництва, а інтереси споживача будуть захищені підвищенням заробітної плати.
"Зараз чомусь ціною хліба займаються зернотрейдери, тоді коли виробники, що перейшли на сучасне енергозберігаюче обладнання готові три роки не піднімати ціну на хліб", - зазначив глава Уряду.
Микола Азаров також повідомив, що в поточному році очікується отримати понад 2 млн тонн цукру (у 2010 році в Україні вироблено 1,7 млн ​​тонн), у зв'язку з чим Уряд планує закупити в держрезерв 400 тис. тонн цукру.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас